Despre „Dezbaterile literare“

0
533
Peter Sragher, Președinte Filiala București – Traduceri literare a USR
„Ne propunem alegerea unor parteneri de discuții atât din Filiala de Traduceri Literare – București (FITRALT) a USR, dar și personalități din București și din țară, într-o perspectivă ulterioară, chiar din străinătate.“ – Peter Sragher, Președinte Filiala București – Traduceri literare a USR

Dezbaterile literare sunt necesare, pentru a decela teme importante din domeniul literar, care pot fi relevante din perspectiva literar-estetică, dar şi sub aspectul moral sau care sunt semnificative pentru Cetate. Ele pot propune direcții de aprofundare a unor teme însemnate pentru literatură și cultură, dar şi pentru morală în general.

Dezbaterile literare nu vor fi legate neapărat de traducerea literară, ci dau seamă de interesul mai larg al membrilor noștri – și al intelectualilor interesați de fenomenul scrisului – pentru literatură, cultură, dar și pentru o atitudine morală în existență.

Dezbaterile literare vor propune căi de decriptare a operelor literare, dar vor fi și discuții legate de receptare a literaturii străine în mentalul colectiv, respectiv în conștiința umană.

Ne propunem alegerea unor parteneri de discuții atât din Filiala de Traduceri Literare – București (FITRALT) a USR, dar și personalități, atât din București, cât și din țară și, într-o perspectivă ulterioară, chiar din străinătate.

Dezaterile literare se vor o deschidere în preocupările FITRALIT de a deveni un partener de dezbatere solid și inspirat în câmpul literaturii și culturii, care dă dovadă de o atitudine morală în chestiunile care preocupă profund Cetatea.

Lasă un răspuns