Colocviile de traduceri literare 42 – în cuptor la poezie fierbinte provincia devine capitală

0
632

mai naște poet în afara capitalei. capitala nu este buricul pământului în poezia românească. am invitat patru poete (nu este politically correct, pentru că-s mai multe poete decât poeți…) și doi poeți din țară. astfel, provincia devine capitală a poeziei.

un poet francez care s-a îndrăgostit de plaiurile românești ne însoțește și nu mai dă semne că ar pleca. iar, last but not least, o poetă și traducătoare cehoaică care scrie în iubita ei limbă… română.

fiecare dintre poeții prezenți va aduce omagiu unui poet/ unei poete care nu mai este printre noi înainte de recitalul său poetic.

astfel, costel stancu din văile reșiței oțelite îl va re-citi pe ion chichere, nicoleta crăete din parcul lui bâncuși de la târgu-jiu vine la bucurești cu ciprian chirvasiu, florina zaharia o aduce cu ea de pe promenada dunării gălățene în capitală pe nina cassian, stéphane meuret aduce în românia o poezie de paul verlaine, mihók tamás vine mai iute decât crișul oradiei și ne va zice o poezie de fábián imre, stela iorga iese din vârtejurile dunării de pe la galați și se va duce departe, până la palatul duino, de unde îi va da glas lui rainer maria rilke până la bucurești, peter sragher își va lua elan din parcul herăstrău și va performa un poem de pe malurile lacului plumbuita, urcat în apartament, sus, la detaj, scris de gheorghe iova, simona toma va lua calea bucureștilor din spuma dunării gălățene să ne spună o poezie de marius dumitrescu, iar last but not least, jarmila horáková va părăsi vijelioasa, voluboroasa vltava pragheză și ne va aduce în minte și simțuri stihuri de lucian blaga.

O zi de lecturi poetice și traduceri poetice.

18 poeți și poete și, dacă avem noroc, chiar 20 care împărtășesc din preaplinul sufletului în seara asta lirică din miezul verii.

colocviile de traduceri literare 42

în cuptor la poezie fierbinte provincia devine capitală

florina zaharia – galați
stela iorga – galați
simona toma – galați
nicoleta crăete – târgu-jiu
costel stancu – reșița
mihók tamás – oradea
stéphane meuret – franța
jarmila horáková – cehia

moderator – peter sragher

președintele filialei bucurești – traduceri literare a uniunii scriitorilor din românia

Veți asista la lecturi poetice și traduceri poetice.

O seară foarte bogată în poezie: se vor auzi versurile a nu mai puțin de 18 poeți!

Lasă un răspuns