Colocviile cu Dezbateri Culturale 01 – Plagiatul

0
289

Miercuri 8 iunie la orele 18.00 la „Biblioteca metropolitană București“, str. Tache Ionescu nr. 4, o dezbatere despre plagiat, una deschisă pentru toți care vor să discute despre această temă argumentat, sine ira et studio, la obiect.

Afișul evenimentului
Afișul evenimentului

Să descoperi minciuna este o datorie de onoare. Să vorbești despre ea, o misiune.

Filiala bucurești – traduceri literare a „Uniunii Scriitorilor din România“ deschide o a treia serie de discuții – după inaugurarea cu aproape trei ani în urmă a „Colocviilor de Traduceri Literare“, și, în urmă cu numai câteva săptămâni, a ciclului „Traducători Literari – Scriitori“; este vorba despre „Colocviile cu Dezbateri Culturale“.

Învățăm de mici ceea ce înseamnă principiile după care trebuie să ne construim existența. Cele biblice ne dau o direcție ca acum 4.000 de ani, o șiră vertebrală în interacțiunea noastră cu ceilalți oameni și cu societatea. Să nu furi. iată unul dintre comandamentele divine.

Nu însă pentru toți. a lua, indiferent cum și de la cine, a devenit o modă în societatea românească. Asta înseamnă și a minți.

Cu prof.dr. emerit Vasile Morar – fostul șef al catedrei de etică de la Universitatea din București și cu conf. dr. Paul Cernat de la Facultatea de Litere a Universității din București dorim să discutăm acest fenomen social, care a devenit, după multe discuții informale, o chestiune care este arzătoare mai ales pentru intelectualii din România.

Ar trebui să fie arzătoare și pentru orice iubitor de adevăr, pentru oricine se opune minciunii și furtului.

Din păcate, nu este.

Lasă un răspuns