Doi colegi din Filială au fost premiați de USR

0
248

Shakespeare 9 coperta

Ne bucurăm că doi dintre colegii noștri, dna. Irina Bojin și dl. George Volceanov, au fost premiați în cadrul ceremoniei de acordare a Premiilor USR, care a avut loc în data de 31 august 2015 în eleganta Aulă a Bibliotecii Centrale Universitare Carol I.

Volumele VIII şi IX din impresionanta întreprindere, care este retraducerea operei marelui Will, a întrunit sufragiile juriului USR, printre premiați aflându-se și coordonatorul acestui proiect-maraton / proiect-mamut, și anume colegul nostru de breaslă şi de filială, George Volceanov. Tomurile sus-amintite, care au văzut lumina tiparului în anul 2014 la editura Tracus Arte, conțin şase piese ale dramaturgului originar din Stradford-upon Avon, și anume „Richard al III-lea“, „Măsură pentru măsură“ și „O poveste de iarnă“ (volumul VIII), şi ” Eduard al III-lea”,  „Mult zgomot pentru nimic” şi „Macbeth” (volumul IX).

Al doilea premiu a fost obţinut de către o colegă de-a noastră, Irina Bojin, și anume „Premiul Andrei Bantaș pentru o traducere din limba engleză”. Distincția a fost acordată pentru traducerea volumului „Testamentul Mariei“ a scriitorului irlandez contemporan, Colm Tóibín, apărut la Biblioteca Polirom în anul 2014. Menţionăm faptul că Irina Bojin a fost primită recent în rândurile Filialei Bucureşti – Traduceri Literare.

Suntem mândri de colegii noștri și îi felicităm din inimă.

Lasă un răspuns