Lansarea romanului Lumea de orez de Su Tong

0
692

Romanul Lumea de orez (titlul original 米, respectiv „orez”) de Su Tong (pe numele real Tong Zhonghui, n. 1963, în Suzhou), tradus din limba chineză de Dinu Luca, a avut o dublă lansare, una la București, pe 9 septembrie a.c., și a doua la Brașov, pe 10 septembrie a.c.

În București, evenimentul, organizat de Editura Humanitas Fiction, reprezentată de Denisa Comănescu, în colaborare cu Institutul Confucius din București, reprezentat de co-directorul român, prof. univ. dr. Lumința Bălan, s-a bucurat de prezența autorului care a venit însoțit de alți cinci scriitori chinezi (Cao Youyun, Hu Xuewen, Ge Shuiping, Xie Youshun și Wu Pianpian) dornici de a cunoaște publicul român și de a încheia contracte.

În fața unui public numeros, care a participat și la discuții, oaspeții chinezi au fost prezentați de personalități ale Catedrei de Limbi și Literaturi Orientale din cadrul Facultății de Limbi Străine din Universitatea București: prof. univ. dr. Florentina Vișan, prof univ. dr. Luminița Bălan, lector dr. Mugur Zlotea.

În autoprezentarea sa, Su Tong a subliniat că scrierile sale, inspirate de lumea chineză modernă, sînt populate de personaje brutale, violente, nemiloase care, autodistrugîndu-se, îi nimicesc și pe cei din jur lor.

Deși marele absent de la lansare a fost traducătorul, știindu-i capacitatea de a simți și reda ritmul frazei chineze și subtilitatea limbajului, doresc amatorilor de literatură orientală lectură plăcută.

Articolul precedentLansarea romanului Ding visează de Yan Lianke
Articolul următorDestin în bătaia vântului. Jurnal

Lasă un răspuns