Colocviile de Traduceri Literare 24 – Lucian Blaga, „Über das philosophische Bewusstsein“

0
788

Filiala București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România în colaborare cu Forumul cultural austriac din București organizează joi, 13 octombrie, orele 18.00 la Biblioteca Metropolitană București, sediul central, str. Tache Ionescu nr. 4 lansarea volumului de filosofie Lucian Blaga, Über das philosophische Bewusstsein, editura Frank & Timme, Berlin, 2016, carte apărută cu sprijinul „Institutului Cultural Român” și a „Societății Austro-Română”.

Afișul evenimentului
Afișul evenimentului

Este vorba despre traducerea în limba germană a tomului Despre conștiința filosofică, realizată de către Prof.Dr. Rainer Schubert, profesor de filosofie la Universitatea Filosofico-Teologică din Heiligenkreuz, Austria. Profesorul austriac se dedică de peste șase ani traducerii operei filosofice a poetului, profesorului, diplomatului și filosofului Lucian Blaga, ajungând acum la al patrulea volum, după ce anul trecut a încheiat transpunerea Trilogiei cunoașterii în limba germană. Cunoscut în străinătate mai degrabă ca poet, Lucian Blaga are șansa de a fi acum descoperit și ca filosof în limba germană – limba în care și-a susținut doctoratul în filosofie la Viena în 1920 – prin munca plină de acribie, dedicație și profesionalism a lui Rainer Schubert.

La discuții va participa traducătorul, dl. Rainer Schubert, venit special de la Viena pentru acest eveniment, dl. Mircea Flonta, membru corespondent al Academiei Române. Moderator – Peter Sragher – Președintele Filialei București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România.

Eveniment realizat și cu sprijinul Forumului Cultural Austriac din București și a Ambasadei Republicii Austria la București.

Lucian Blaga, Über das philosophische Bewusstsein, Frank & Timme
Lucian Blaga, Über das philosophische Bewusstsein, Frank & Timme, 2016
Articolul precedent[VIDEO] – Colocviile de Traduceri Literare 23 – Statutul traducătorului literar
Articolul următorBilanț & Colocviile de Traduceri Literare 25

Lasă un răspuns