Simpozionul despre traducerea literară din noiembrie 2020 se anulează

0
737

Anul trecut am fost susținuți financiar în întreprinderea noastră de Ministerul Culturii și Identității Naționale și de Uniunea Scriitorilor din România și, de asemenea, ne-a fost parteneră Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București.

Am organizat Simpozionul internațional despre retraducerea literară la Casa Universitarilor din București și la Muzeul Național al Literaturii Române din București în 4 și 5 noiembrie 2019. Au participat aproape 30 de cadre universitare, cercetători științifice de pe lângă institute universitare, traducători literari. În audiență s-au aflat sute de studenți și foști universitari, traducători literari ai Fitralit, iubitori ai traducerilor.

Vreau să fac acest trist anunț, și anume că Simpozionul din acest an despre traducerea literară se anulează, având în vedere situația specială în care se află întreaga lume, în general,  și România, în particular, care este afectată de pandemie. Vestea cea bună este că în a doua parte a lunii octombrie vor fi publicate o parte din lucrările participanților la simpozionul sus-menționat care a avut loc anul trecut. Sperăm să-l putem lansa în condiții normale la începutul lunii noiembrie 2020.

Articolul precedentPeter Sragher, A fi sau a nu fi… redactor sau traducător literar …aceasta-i întrebarea.
Articolul următorAmintirea vie a cadrului meu e o victorie cu mine

Lasă un răspuns