Alexandru Al. Șahighian celebrat la Raftul Traducătorului

0
376

Ne bucurăm să anunțăm că miercuri 14 octombrie 2020, orele 19.00 este rândul lui Alexandru Al. Șahighian, traducător din limba germană, să poarte o discuție despre profesia de traducător literar, invitat fiind de Librăria Cărturești (vezi  anunțul mai detaliat la : https://www.facebook.com/Carturesti) în cadrul ciclului de discuții Raftul Traducătorului, dedicat traducerii literare. În trecut, pe la Raft s-au perindat Antoaneta Olteanu, Luminița Voina Răuț, Cornelia Rădulescu,, Constantin Geambașu, Luminița Bălan, Florentina Vișan, Luana Schidu și alți colegi din filiala noastră. Acest proiect de bun augur pentru traducătorul de literatură a fost inițiat de Librăriile Cărturești. Figura traducătorului literar este pusă cu adevărat în valoare pentru iubitorii de literatură, dar și pentru colegii de breaslă. La librăriile Cărturești se expun mai multe cărți traduse de respectivul traducător literar în ultima vreme și se afișează cu litere de-o șchioapă numele său, un omagiu adus traducătorului, dar și profesiunii sale.

Discuția va fi inspirată de o esențializare a ceea ce înseamnă pentru Alexandru Al. Șahighian traducerea literară, și anume Să imprimi preciziei sensului necesara lejeritate. Moderatoare – Ioana Gruenwald. Organizatoare – Andreea Barbu și Alina Aviana.

Evenimentul cultural al colegului nostru de filială va fi transmis live pe pagina de Facebook Cărturești și îi rugăm pe cei interesați să se conecteze, cu puțin timp înainte de ora 19, miercuri 14 octombrie 2020, pentru a putea urmări online discuția următorul link:

https://www.facebook.com/events/340577147266307.

Lasă un răspuns