Stavros Deligiorgis și Constantin Cristian Bleotu interviu Radio Romania Cultural

0
1476

O întâlnire pe calea undelor cu Stavros Deligiorgis – născut la Tulcea, crescut în Grecia, profesor universitar la University of Iowa (SUA) mai bine de treizeci de ani – este o bucurie a cunoașterii, mai degrabă o aventură a cunoașterii.

Amintiri din Tulcea celui de-al doilea Război Mondial, care i-au marcat pe viață copilăria și adolescența, cu foamea atavică, am putea spune, de a ști, ca o luptă împotriva cruzimii războiului care distrugea tot ce este în jur, aventura, da aventura studiului în Grecia postbelică, devastată de războiul care trecutse, dar supusă durerii unui război civil, apoi drumul spre meseria sau mai degrabă chemarea de a fi profesor în America, re-întâlnirea cu limba română, după mulți ani, dar și satisfacția de a descoperi literatura română.

Un regal în care Cristan Constantin Bleotu, realizator de marcă la Radio România Cultural, joacă un rol important, cu întrebări deosebit de incitante. Interviul a fost difuzat în cadrul emisiunii ”Confluențe” de la începutul lunii noiembrie 2018. Mulțumim redacției Radio România Cultural pentru permisiunea de a-l difuza și pe această cale.

Cu fotografii din timpul interviului, unde se remarcă deosebita expresivitate a interlocutorului profesorul emerit Stavros Deligiorgis, realizate de colegul nostru, Peter Sragher.

Stavros Deligiorgis a fost invitat de Fitralit la o serie de evenimente culturale, care au culminat cu „Colocviile de traduceri literare 39 – At the Limits of Translations / La Limitele Traducerii“ la sfârșitul lunii octombrie 2018 – vezi și https://www.fitralit.ro/30-04-2019-video-colocviile-de-traduceri-literare-39-stavros-deligiorgis-at-the-limits-of-translations-la-frontierele-traducerii/ (Fitralit)

Articolul precedenta touch of silence – a poem for stravros
Articolul următor[VIDEO] Colocviile de Traduceri Literare 39 – Stavros Deligiorgis, At the Limits of Translations / La frontierele traducerii

Lasă un răspuns