Cu ATV-urile în trombă pe plaja de la Eforie Nord

0
448
Peter Sragher © foto Adorian Târlă
fotografii și text – Peter Sragher © foto Adorian Târlă

Într-o frumoasă după-amiază de mai, sprijinit de stânci și cu picioarele în nisipul călduț, meditam, privind marea. Eram cu fiul meu, David Thomas, pe plaja de la Eforie Nord, în dreptul Hotelului Mirage Med Spa. Deodată, pe plaja dinspre vest se aude la început un zgomot surd, neplăcut și vedem încet-încet cum se apropie în trombă, sărind peste stâncile care separă cele două plaje, două ATV-uri cu luminile aprinse, cu toate că abia era vreo cinci după-amiază și ne bucuram de un cer senin. Cred că se deplasau ATV-urile cu vreo 50 de kilometri pe oră, ridicând nisipul în aer și sperind oamenii care se plimbau pe plajă. Asta nu-i împiedica pe cei care deranjau liniștea plajei să urle din rărunchi. Mă întrebam dacă or fi beți. Cu tricouri roșii cei mai mulți dintre ei, unii ridicați în picioare, sfidând pe oricine era în jur, inclusiv familiile cu copii.

Se apropie și mai mult de noi. Acum motoarele sunt turate, dar stau pe loc, ca și când ar pune la cale următoarea ispravă. Văd deodată câțiva câini vagabonzi care-și fac veacul pe la Hotelul Mirage Med Spa, ca să primească ceva de mâncare, și care acum coborâseră pe plaja din fața hotelului. Și începe o cursă nebună, ca să sperie, eventual chiar să calce câinii speriați, fugind care încotro. După ce s-au distrat câteva minute bune, și-au continuat cursa, trecând pe plaja din fața hotelurilor de la Steaua de Mare.

Atunci, după ce făcusem mai multe poze, m-am gândit să le trimit la Poliție, poate organul de ordine face ceva cu acești oameni lipsiți de discernământ, care „atacă“ plaja enervant, insolent și inconștient. Și scriu un e-mail sâmbătă, 15 mai 2021, pe la ora 17, în care relatez cum, când și unde se petrece fărădelegea. Primesc imediat un răspuns automat de la Poliția Constanța că se vor ocupa de petiția mea și o vor înainta poliției competente din județ. Nu am primit niciun răspuns până azi, 18 mai 2021. Și nici nu mă aștept. Dacă nu s-a acționat imediat, degeaba.

Am mai stat pe plajă cu fi-miu până după ora 19 în acea sâmbătă. Se auzeau din depărtare cursele pe nisip ale ATV-urilor, care tot nu se săturaseră să-și scoată prietenii, ca să le arate cât sunt ei de „tare-n parcare“, ce senzații tari pot să le dea, dar și că pot să facă ce vor și nu li se întâmplă nimic, căci poliția nu intervine.

Am văzut deodată cine erau cei care conduceau, lipsiți de scrupule, ATV-urile. După o vreme, s-au apropiat de noi câteva persoane cu exact aceleași tricouri roșii: acum, din apropiere, vedeam și ce scrie pe pe ele, Salvamar. Ce au să caute Salvamarii în toiul lunii mai pe plajă, când nimeni nu intră în apă, ca să-și găsească rațiunea de-a fi? Patrulează în trombă cu ATV-urile nisipul de la Eforie Nord? Asta o fi misiunea lor în extrasezon? Poliția dobrogeană ar trebui să dea un răspuns. Mai așteptăm.

La nevoie, în apă, de neînlocuit, salvamarii, pe țărm, în astfel de condiții, absolut de nedorit.

Articolul precedentBiserica urcată-n deal, coborâtă din cer
Articolul următorAsir-e sānieyi bude-am sāl-hā/ Am fost captivă într-o secundă ani în șir

Lasă un răspuns